Politika varstva podatkov

V skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR), ki je začela veljati s 25. 5. 2018, se zavezujem k transparentnosti glede načina zbiranja in uporabe osebnih podatkov obiskovalcev spletne strani ter k izpolnjevanju svojih obveznosti glede varstva osebnih podatkov.

Podatki o obiskovalcih spletne strani

Za spremljanje delovanja in učinkovitosti svojega spletnega mesta uporabljam Google Search Console, spletno orodje podjetja Google, ki omogoča monitoring položaja spletne strani v Googlovih iskalnih rezultatih ter odpravljanje težav s spletnim mestom, kot so napake na straneh (veljavnost povezav) in prilagojenost mobilnim napravam. Podatki, zbrani na ta način, so vaša iskalna poizvedba, država iskanja, vrsta iskalne naprave (namizni računalnik, tablični računalnik, mobilnik) ter stran, ki ste jo obiskali. Vaš IP naslov mi ni viden. Ne uporabljam orodja Google Analytics.

Podatkov, ki jih zbira Google, ne shranjujem, ne obdelujem in ne prenašam drugam. Googlovo politiko zasebnosti si lahko preberete tukaj.

Spletna stran je narejena s pomočjo platforme WordPress, ki ima vgrajen vtičnik Jetpack za spremljanje prometa na strani. Jetpack ob obisku strani na vaš računalnik naloži majhne tekstovne datoteke s podatki o vaših interakcijah s spletno stranjo, imenovane piškotki. Z obiskom te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Podatki, zbrani na ta način, so država iskanja, posrednik do spletne strani (brskalnik, socialno omrežje, e-poštni strežnik), iskalna poizvedba v brskalniku, obiskane podstrani ter kliki na povezave na podstraneh.

Podatkov, ki jih zbira Jetpack, ne shranjujem, ne obdelujem in ne prenašam drugam. Jetpackovo politiko zasebnosti si lahko preberete tukaj.

Podatki o sledilcih spletne strani

Ta spletna stran omogoča, da se naročite na objave na mojem blogu. Če se na objave naročite kot uporabnik WordPressa, se mi znotraj platforme na seznamu sledilcev (My Site → Configure → People → Followers) prikažejo podatki, ki ste jih dali na voljo WordPressu, tj. vaše ime, prikazna fotografija, blog, ki ga upravljate, ter vaše objave na tem blogu. Če se na objave naročite kot neuporabnik, zgolj z e-poštnim naslovom, se mi znotraj platforme (My Site → Configure → People → Email Followers) prikaže vaš poštni naslov. Od prejemanja mojih objav se lahko kadarkoli odjavite s klikom na povezavo, ki ste jo prejeli v e-poštnem naslovu ob prijavi.

Podatkov, ki jih zbira WordPress, ne shranjujem izven platforme, ne obdelujem in ne prenašam drugam. WordPressovo politiko zasebnosti si lahko preberete tukaj.

Podatki o osebah, ki uporabijo kontaktni obrazec

Podatki, ki jih pošljete preko kontaktnega obrazca, ostanejo shranjeni v mojem e-poštnem nabiralniku, vendar jih izven tega ne shranjujem, ne obdelujem in ne prenašam drugam.